En sista fajt - insamling

Supportermatch 30 september

Mallbackens IF

Vår sista fajt?

Går vi vår sista fajt i höst? Framtiden för elitdamfotbollen i Värmland avgörs nu! Mallbackens IF, en klubb som i över 50 år har varit känd som den lilla kusinen från landet i fotbolls-Sverige, står inför en ödesfråga; är 2023 slutet på en era? Eller finns det fortfarande hopp om att rädda denna klubb, som har varit ett hjärta för Värmlands dam- och flickfotboll och ett namn som satt regionen på den svenska fotbollskartan? Nu saknas 1 miljon kronor för att klubben ska överleva.


Swisha oss💜💙💚💛🧡❤️

Swisha ditt bidrag till nummer 123-586 62 23
30 september

Supportermatch

Den 30 september är det dags för supportermatch. Privatpersoner och företag är med och bidrar för Mallbackens IF framtid samtidigt som vi får avnjuta fotboll på elitnivå. Inträdet är under denna match självklart GRATIS men vi ser gärna att ni bidrar på andra vis. Läs några av alternativen nedan.

Tillsammans skapar vi en stämningsfull match och bidrar till Mallbackens IF framtid inom dam- och flickfotboll.

1, 2, 5 eller 10 kronor per åskådare

Vill du vara med och sponsra med några kronor per åskådare. Skicka in till vårt formulär nedan för mer information.

Gå med i någon av våra supporterklubbar

Vi har två olika klubbar. 500-klubben och 1972-klubben. Läs mer om hur du går med högre upp på sidan👆

Swisha valfritt belopp

En enkel swish hjälper mer än vad du tror! Swisha valfritt belopp till 123-586 62 23. Tack💚

Citat

"Jag kommer tala klarspråk: nu är det dags för alla att ta ett steg tillbaka och fundera: är Mallbackens IF värd att rädda?"

-Evelina Nilsson, Ordförande Mallbackens IF

Mallbackens IF

Mallbackens IF sjösätter färdplan för överlevnad – behöver 1 miljon


Mallbackens IF har varit hemvist för fantastiska minnen och en otrolig vilja att kämpa genom åren.

– För alla som har varit engagerade i och runt klubben - spelare, funktionärer, styrelse, leverantörer, ledare och supportrar - har det varit en resa av passion och uppoffring. Många eldsjälar har brunnit upp som tomtebloss i sin strävan att hålla klubben vid liv. Tillslut orkar man inte mer. Det är dags att bestämma sig, ska tjejerna finnas eller inte? Det är frågan, säger Evelina Nilsson, ordförande i Mallbackens IF, och fortsätter: 

– Jag kommer tala klarspråk: nu är det dags för alla att ta ett steg tillbaka och fundera: är Mallbackens IF värd att rädda? Är svaret nej så lägger vi ner. Är svaret ja så finns hopp att rädda klubben.

Mallbackens IF går en av sina tuffaste kamper i en tid när elitdamfotbollen växer och investeringarna ökar nationellt och internationellt. Tillväxten inom damfotbollen innebär samtidigt en stor växtvärk för klubbarna. Intäkterna stiger inte i takt med kostnaderna. Mallbackens IF jobbar redan efter en anorektisk budget, och saknar de intäkter som krävs.

– För att rädda klubben och säkra framtida drift behöver vi samla in 1 miljon kronor innan årets slut. Denna summa är avgörande för att slutföra säsongen i Elitettan, men den är också nödvändig för att se till att klubben överlever och att vi ska kunna finnas 2024. Om vi inte når detta mål kommer vi inte ha möjlighet att överväga att tacka ja till en plats i Elitettan 2024, förklarar Nilsson.

Av Mallbackens årliga omsättning, som uppgår till cirka 4 miljoner kronor, finansierar Elitettan-platsen och sponsorer varsin fjärdedel. Resten, som motsvarar 2 miljoner kronor, måste vi kämpa för med all vår kraft - med blod, svett och ibland tårar. 

– Det är många sömnlösa nätter, otaliga ideella timmar och hängivenhet som håller klubben igång. Det går inte hur länge som helst och i år är vi en miljon kort för att klara av årets verksamhet och kunna känna att vi kan gå in i 2024 på ett hållbart sätt, säger Nilsson. 

Det finns 1 miljon skäl att kliva fram nu och investera i denna älskade klubb. Det handlar om att ge våra fotbollsspelande tjejer möjligheten att fortsätta drömma om en framtid inom fotbollen, precis som killarna kan.

– Om vi inte lyckas dra in 1 miljon under hösten måste vi ta det svåra beslutet att lägga ned elitverksamheten och i allra värsta fall föreningen. Det gör ont att säga, men det är sanningen. Det skulle innebära att vi tackar nej till den potentiella platsen i Elitettan 2024 och allokerar allt vi kan till ungdomsverksamheten för att rädda kvar den.

 Evelina Nilsson talar för hela styrelsen när hon avslutar kring situationen klubben hamnat i:

 – Det här är inget lätt beslut, eller något vi gör lättvindigt. Detta är ett sista akut rop på hur det faktiskt ser ut. Det är åratal av tyngd ekonomi som ligger bakom detta och våra försök till insatser har inte räckt till. Vi vill inte att det ska sluta här, men vi känner också ett ansvar för alla som är i klubben. Det tär på samvetet att se hur många som sliter ut sig för något som inte bär sig. Framförallt är jag ledsen för våra tjejer, som bara vill spela fotboll. Från barnsben till elitnivå här i Mallbackens IF.

Mallbackens färdplan för överlevnad - detta gör klubben:

 • Kostnadskontroll och kapade kostnader

 • Samtalar med leverantörer om att få kreditering av fakturor

 • Bjuder in partners för samtal om investeringar i tjejers fotbollsspelande

 • Bjuder in politiker i kommunen och region för att samtala om damfotbollens framtid i Värmland

 • Kraftsamlar runt en publikmatch den 30 september, där företag och privatpersoner skänker några kronor per besökande åskådare.

 • Startar en insamlingskampanj för överlevnad

 • Påbörja genomlysning och analys av en framtid med bara en ungdomsverksamhet

Vad händer om Mallbackens IF når målet på 1 miljon kronor?

Nås miljonen kan klubben:

 • slutföra Elitettan-säsongen 2023

 • genomföra verksamhetskritiska inköp i ungdomsverksamheten

 • gå in i 2024 utan skulder och tyngd ekonomi

 • överväga att tacka ja till en plats i Elitettan 2024

 • börja om på ett nytt blad och ansvarsfullt försöka hitta en hållbar verksamhet med en ekonomi i balans.

Sponsoravtal

Namn E-post Mobilnummer Skicka in

Investera i en framtid för Värmlands fotbollstjejer genom att:

 • Swisha en donation till nummer 123-586 62 23.
 • Stötta vid vår Kronamatch 30 september med att bidra med några kronor. Läs mer längre ner👇
 • Gå med i 1972-klubben och bli en del av vår gemenskap och få ditt namn på vår klubbsida (1972kr). Mer info längre ner👇
 • Gå med i 500-klubben och få en Mallbacken-pin (500kr). Mer info längre ner👇
 • Kontakta oss om du är intresserad av att skriva ett sponsoravtal och vara en del av vår räddningsoperation. Använd formuläret.

500-klubben💚

Gå med i 500-klubben genom att Swisha 500kr till 123-586 62 23.
Märk din betalning med 500-klubb.

Mer info om vår 500-klubb

1972-klubben⚽️

Gå med i 500-klubben genom att Swisha 1972kr till 123-586 62 23.
Märk din betalning med 1972-klubb

Mer info om vår 1972-klubb